www.suncity.sk > BIORGANIK > Prírodné sladidlá > Brezový cukor - Xilitol 1000g > 5999559311840 KONTAKTNÉ ÚDAJE
 
Kojenecke a dojcenske oblecenie Internetovy obchod www.suncity.sk
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk Výber podža určenia
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk Cenník SUNCITY, s. r.o.
»» prezrite si nᚠcenník
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk Info pre zákazníkov
Ako u obchode nakupova
Obchodné podmienky
Ochrana osobných údajov
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk PREČÍTAJTE SI...
» Stévia – chválená i zatracovaná
» Kličky = Život
» Klíčenie - Ako zača a prečo
» Prečo kradnú opice drevené uhlie?
» Topinambur a obezita
» Plesne a Greens Young pHorever
» Topinambur a cukrovka
» List Zákazníka - Názory na Magneter
» DR. Dr. Robert Young -
» Odborné výsledky s Magneterom
» Young pHorever - otázky a odpovede
» Pôžičky cez Quatro na Spltátky
» Topinambur a trávenie
» Energy Prípravky na veterinárne použitie
» Chlorofyl
» ODKYSLENIE ORGANIZMU - ZÁKLADY
» Prečo je dôležité pi vodu ?
» Prečo pi ionizovanú alkalickú vodu?
» Cukrovka, diabetes mellitus a kokosová diéta.
» Panennský kokosový olej
» Topinambur a Srdce
» Zdravie v novom svetle
» Kurkuma - terapautické účinky a možné interakcie
» Chudnutie prirodzene
» Young pHorever / Supergreens / - Skúsenosti
» Rozhovor o zdraví
» Recepty na kličky
» Alkalizujúca strava
» Kalendár užívania produktov Energy
» Vedeli ste o klíčkoch ?
» Správná životospráva
» Ako som umravnila môj cholesterol
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk
Mapa stránok
Odporúčame
www.zdravie-sk.eu

Brezový cukor - Xilitol 1000g

5999559311840 9,67 €
8,06 € bez DPH
Xylitol 100% hžadajte v predajniach zdravej výživy.


Xylitol je prírodné sladidlo, ktoré udržiava nízku a stabilnú hladinu krvného cukru. Pomaly sa vstrebáva a trávi, takže navodzuje pocit sýtosti. Čistý xylitol je biely kryštalický prášok, ktorý vyzerá a chutí ako cukor. Neškodí zubom a má o tretinu menej kalórií ako repný cukor, pri rovnakej sladivosti.

Xylitol nie je umelé sladidlo, ale sladký kryštalický uhžovodík, ktorý sa prirodzene vyskytuje v takmer všetkých druhoch zeleniny a ovocia. Priemerný dospelý človek skonzumuje niekožko sto miligramov xylitolu z ovocia a zeleniny denne. Niektorí možno skonzumujú 1 až 2 gramy, podža zloženia ich potravy. Priemyselne sa xylitol vyrába z kukuričných klasov a dreva.

Xylitol sa používa v produktoch zdravej výživy, napríklad v žuvačkách, cukríkoch, zubných pastách, nosných kvapkách a sprejoch. Môže sa použi ako náhrada cukru v rôznych druhoch potravín.

Xylitol nie je ako ostatné prirodzene sa vyskytujúce sladidlá, napríklad sorbitol alebo manitol. Jeho chemické zloženie je značne odlišné. Mnohé prírodne sa vyskytujúce náhrady cukru patria do skupiny cukrových alkoholov a nazývajú sa polyoly. Polyoly, ako vyplýva z ich názvu, majú viacuhlíkové atómy. Cukrové alkoholy, ako sorbitol a manitol, majú 6-uhlíkové atómy. Naproti tomu xylitol má 5-uhlíkové zloženie, vďaka ktorému je jedinečný a vežmi užitočný v prevencii a liečbe mnohých zdravotných problémov.

Účinne znižuje riziko zubného kazu a infekcií dýchacích ciest.

Výskumy ukazujú, že používanie xylitolu, buď ako náhrady cukru alebo ako doplnku stravy, ukázali dramatické obmedzenie nových zubných kazov spolu so zastavením a dokonca vyliečením existujúcich kazov. Xylitol poskytuje dodatočnú ochranu, ktorá podporuje všetky existujúce spôsoby prevencie. Tento účinok xylitolu je dlhotrvajúci a je možné, že aj trvalý. Nízke percento kazov pretrváva dokonca roky po skončení výskumov.

Zistilo sa, že xylitol tiež pomáha telu zbavi sa škodlivých baktérií v ústach a horných dýchacích cestách. Keď sú baktérie v nose, hrdle a ústach vystavené pôsobeniu xylitolu vo forme sprejov, žuvačiek alebo sirupu, strácajú schopnos zachyti sa na týchto tkanivách a telo sa ich žahšie zbaví prirodzeným spôsobom.

Vyskytuje sa v prírode.

Xilit-breza_2

Xylitol nie je pre naše telo ničím novým alebo cudzím. Vo svojom tele produkujeme až 10 g xylitolu a iných potravinových zdrojov pomocou bežných energetických procesov. Xylitol nie je cudzím alebo umelým prvkom, ale normálnou súčasou každodenného metabolizmu a bežne sa vyskytuje v malých množstvách v prírode. Jedným z jeho najlepších zdrojov je napríklad ovocie, lesné plody, hríby, šalát, tvrdé drevo a kukuričné klasy. Jedna šálka malín obsahuje menej ako 1 g xylitolu.

Bezpečný na každodenné používanie.

V roku 1983 Spoločná odborná komisia pre potravinové prísady (JECFA) dvoch agentúr OSN (FAO a WHO) definovala povolenú dennú spotrebu xylitolu ako „nešpecifikovanú“. To znamená, že nie sú potrebné žiadne obmedzenia pre spotrebu xylitolu. Hoci jeho nadmerné užívanie môže niekedy spôsobi hnačku, sorbitol, ktorý sa bežne používa, môže spôsobi takéto príznaky už pri omnoho nižších hodnotách. V množstvách, ktoré sú potrebné na prevenciu zubného kazu (menej ako 15 g denne) alebo pri liečbe zápalu stredného ucha (menej ako 9 g denne), je xylitol pre každého bezpečný.

Ovocie2

Xylitol môžete vhodne doda svojim zubom vo forme žuvačiek, tabletiek alebo aj cukríkov. Xylitolové žuvačky sa môžu používa aj pri infekciách dýchacích ciest. Xylitolové sirupy a spreje sú tiež dostupné a jednoducho sa používajú. Xylitolový program môžete uplatni všade a v každom čase. źahko sa dá zaradi aj do najnáročnejšieho denného programu. Nie je potrebné meni bežný každodenný program, aby ste mali čas na xylitol.

Má príjemnú chu

Niekedy si zdravá životospráva vyžaduje železnú vôžu, disciplínu a vytrvalos. Ale chu xylitolu – svieža a sladká, bez vedžajších príchutí – ho robí nielen príjemným, ale aj obžúbeným.

Xylitol je vo vede známy už 115 rokov. Objavili ho nezávisle na sebe Emil Herman Fisher a Rudolf Stahel v Nemecku a M.G.Bertran vo Francúzsku, ale v prvých desaročiach po jeho objavení zostal jeho potenciálny prínos nevyužitý. Počas 2. svetovej vojny nedostatok cukru podnietil výskum alternatívnych sladidiel a výskumníci a odborníci z bývalej fínskej firmy Sugar Co. Ltd. Vyvinuli priemyselnú výrobu xylitolu v malom rozsahu. Ale po skončení 2. svetovej vojny prestal by nedostatok cukru a záujem o xylitol prudko poklesol. Vyššie náklady na výrobu xylitolu tiež rozhodli o zastavení výroby tohto sladidla.

Na začiatku 1960-tych rokov sa znova objavil záujem o xylitol, pretože chemici a fyzici, okrem iných, začali objavova a využíva vlastnosti xylitolu, ktoré sú vežkým prínosom pre zdravie a stravovanie človeka. Zatiaž čo pred rokom 1970 sa xylitol používal najmä ako sladidlo v diabetickej diéte, v roku 1970 ho vedci a biochemici začali skúma a vyvíja ako preventívny prostriedok proti zubnému kazu. Prvú xylitolovú žuvačku vyrobili vo Fínsku v roku 1975 a neskôr v tom istom roku aj v Spojených štátoch. Odvtedy ďalšie výskumy priniesli presvedčivé dôkazy, ktoré nielen potvrdili jeho pozitívny účinok na zuby, ale potvrdili aj jeho pozitívny účinok na horné dýchacie cesty.

Účinok xylitolu

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) robila v roku1980 dve štúdie, jednu vo Francúzskej Polynézii a druhú v Maďarsku. V polynézskej štúdii testované osoby konzumovali rôzne potraviny sladené xylitolom počas 32 mesiacov. Osoby, ktoré konzumovali xylitol, mali o 40% menej zubných kazov v porovnaní s tými, ktorí mali len základnú prevenciu pomocou zubnej pasty s fluórom. V maďarskej štúdii xylitol podobne znížil zubný kaz o 45% v porovnaní s osobami, ktoré mali len základnú prevenciu. V obidvoch prípadoch xylitol poskytol ešte lepšiu ochranu než iba ochrana fluórom.

Xylitol a fluorid

Výskum fínskej vlády v škole v malom vidieckom mestečku Ylivieska, ktorý sponzorovala Fínska národná rada pre zdravie, použila žuvačku, aby dosiahla 64,7% úroveň xylitolu. Toto mesto vybrali preto, že tamojšie deti už používali preventívnu orálnu starostlivos, takže profesionáli a školský úrad si mysleli, že pridanie xylitolu bude ma malý alebo žiadny účinok. Tieto deti konzumovali dve lebo tri xylitolové žuvačky denne. V obidvoch prípadoch xylitol prevýšil iné spôsoby prevencie, pretože znížil výskyt zubného kazu o 30% pri dvoch žuvačkách denne a o 60% pri troch žuvačkách.

Xylitol a sorbitol

Jedna zaujímavá štúdia v polovici osemdesiatych rokov v Belize porovnávala používanie žuvačky sladenej sorbitolom a žuvačky sladenej xylitolom u detí, ktoré nemali žiadny skutočný režim starostlivosti o zuby (napr. nefluorizovaná voda, nepravidelné návyky starostlivosti o zuby, vysoký príjem cukru atď.).

Po štyridsiatich mesiacoch mali deti, používajúce xylitolové žuvačky, o 73% menej kazov ako deti, používajúce sorbitolové žuvačky (26%). Význam tejto štúdie je aj v tom, že dokazuje, že xylitol je nielen účinnou náhradou cukru, ale aj zabraňuje vzniku zubného kazu.

Xylitol a zubný kaz

Jedným z účinkov ústnych baktérií, hlavne Streptococcus mutans je to, že zvyšujú kyslos v ústach. Táto kyselina pomaly rozpúša zubnú sklovinu a zvyšuje kazivos zubov. Ak sa však kyslos dentálneho povlaku udržuje na nízkej úrovni, zubná sklovina sa rozpúša omnoho pomalšie. A ak prvok, ktorý udržiava hladinu kyslosti nízku, umožňuje aj znovu vytváranie skloviny, je to ešte lepšie.

Tento proces rozpúšania skloviny sa nazýva demineralizácia a proces znovu vytvárania skloviny sa nazýva remineralizácia. Pretože xylitol udržuje nízku hladinu kyslosti v zubnom povlaku, dokáže aj vytvára zlúčeniny s vápnikom a fosforom, ktoré potom tvoria účinnú bariéru (nové kryštály) v zubnom kaze. Táto bariéra zabraňuje baktériám v zubnom kaze, aby získavali výživu, a baktérie zahynú.

Porovnanie vplyvu xylitolu na zníženie zubného kazu v týchto štyroch štúdiách prinieslo významné výsledky. V každom prípade deti užívali xylitol po dobu troch rokoch v množstve 7 až 15 gramov (tri až pä kusov xylitolových žuvačiek) denne. Obrázok 8 ukazuje výsledky týchto štúdií.

Štúdia 5: Dlhodobý účinok xylitolu

Druhá štúdia v Belize z roku 1995 skúmala účinok xylitolu na malé začínajúce kazy. Táto štúdia potvrdila, že xylitol dokáže zastavi kaz v sklovine, ktorý sa už začal zhoršova. Rovnako významný je aj dlhodobý účinok xylitolu na zuby detí po skončení výskumu. Keď sa výskumníci vrátili dva až pä rokov potom, ako sa skončil program so žuvačkami, zistili 93 percentný pokles rizika zubného kazu, ktorý sa prejavil po roku od používania xylitolových žuvačiek a 88 percentný pokles, ktorý sa prejavil dva roky po skončení ich používania. Dlhodobé používanie xylitolu súvisí so zastavením kazov a prevencii ich zhoršovania v postihnutej oblasti.

Podobne aj v štúdii v meste Ylivieska (2. štúdia) sa zistili významné dlhodobé účinky xylitolu aj po skončení jeho používania. Preskúmanie po dvoch až piatich rokoch od skončenia žuvačkového programu dokázalo preventívne účinky xylitolu na zuby, ktoré sa vyvíjali počas používania xylitolových žuvačiek.

Pomoc pri cukrovke a kontrole hmotnosti

Zatiaž čo k dobrému zdraviu prispieva mnoho faktorov, xylitol môže hra kžúčovú úlohu pri pomoci s cukrovkou a nadváhou – a zníži riziko srdcových chorôb, zlyhania obličiek, infarktu, periférnej neuropatie a smrti.

Cukrovka

Prínos, ktorý môže ma xylitol v liečbe a prevencii cukrovky 1. a 2. typu, je možné zmera fyzikálne aj finančne. Podža Asociácie amerických diabetikov, v roku 2005 malo cukrovku 20,8 milióna žudí, z toho 1,5 miliónov nových prípadov bolo diagnostikovaných u žudí vo veku 20 rokov a viac. Navyše, 41 miliónov žudí má predcukrovkový stav, pri ktorom žudia majú zvýšenú úroveň cukru než je normálne. Hoci ich úroveň cukru nie je dos vysoká na diagnostikovanie cukrovky, aj tak majú zvýšené riziko, že si vyvinú cukrovku typu 2., chorobu srdca alebo infarkt.

V roku 2002 sa v Spojených štátoch každý desiaty dolár z nákladov na starostlivos o zdravie minul na liečbu cukrovky. Celkový odhad nákladov na liečbu cukrovky v roku 2002 bol približne 132 biliónov dolárov, z čoho sa 13 243 dolárov minulo na jedného človeka s cukrovkou, v porovnaní s 2 560 dolármi, ktoré sa minuli na jedného človeka bez cukrovky.

Podža odhadov Census Bureau Asociácia amerických diabetikov predkladá, že počet žudí s cukrovkou bude naďalej stúpa. Finančné náklady budú nepochybne stúpa tiež.

Obrázok 1 ukazuje odhad vzostupu celkových nákladov na cukrovku medzi rokom 2002 a 2020.

Veža žudí môže cukrovke predís, alebo ju a jej komplikácie lepšie zvládnu mnohými spôsobmi, a najžahším a zároveň najkritickejším z nich je kontrola krvného cukru. Centrum pre liečbu a prevenciu chorôb na základe štúdií v USA a v zahraničí predpovedá, že cukrovkou spôsobené komplikácie zraku, obličiek a nervov je možné o 40% zlepši lepšou kontrolou krvného cukru. U žudí s predcukrovkovým stavom môže kontrola krvného cukru spolu s lepšou kontrolou hmotnosti a cvičením predís alebo oddiali cukrovku, a dokonca môže vráti ich hladinu krvného cukru naspä na normálnu hodnotu.

Xylitol je ideálne sladidlo pre diabetikov, pretože jeho glykemický index (GI) je podstatne nižší v porovnaní s GI cukrózy (cukru).

Obrázok 2 porovnáva reakciu krvného cukru na glukózu (štandardný glykemický index) a xylitol.

Internetová stránka glykemického indexu (www.glycemicindex.com) definuje tento index ako „zoradenie uhžovodíkov na stupnici od 0 do 100 podža rozsahu, v ktorom zvyšujú hladinu krvného cukru po zjedení. Potraviny s vysokým GI sú tie, ktoré sa rýchlo strávia a vstrebávajú a výsledkom je výrazné rozkolísanie hladiny krvného cukru. Potraviny s nízkym GI vďaka tomu, že sa pomaly trávia a vstrebávajú, spôsobujú postupné zvýšenie hladiny krvného cukru a inzulínu a majú preukázané priaznivé účinky na zdravie človeka“.

Čím je pomalšie štiepenie, tým je nižší index. Čím je index nižší, tým stabilnejšia zostáva hladina krvného cukru. Ak je GI vyšší ako 70, považuje sa za vysoký. Ak je nižší ako 55, je nízky. Tabužka 1 zobrazuje GI rôznych sladidiel.


Glykemický index bežných sladidiel

Sladidlo


Glykemický index (GI)

Glukóza 100

Repný cukor 68

Med 55

Fruktóza 19

Xylitol 7

Z glykemického indexu xylitolu jasne vyplýva, že hladina krvného cukru zostáva nízka a požiadavky tela na inzulín sa podstatne znižujú.
Zdiela na: Brezový cukor - Xilitol 1000g - facebook.com Brezový cukor - Xilitol 1000g - twitter.com Brezový cukor - Xilitol 1000g - google.com Brezový cukor - Xilitol 1000g - digg.com Brezový cukor - Xilitol 1000g - yahoo.com Brezový cukor - Xilitol 1000g - squidoo.com
 
 
Dátum pridania: 01.05.2011
Odporúčané produkty
Zobrazené ceny sú maloobchodné
E-mail a Heslo
Zabudol som heslo »»
NOVÁ REGISTRÁCIA Internetovy obchod - prihlasenie
Slovak
Objednávam InfoMail
Ak sa Vám tento produkt páči, môžete mu da bod:

Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk Nová ponuka Internetový obchod OKShop »
Múka z Maranty - 500g
Múka z Maranty - 500g
3,89 €
3,24 € bez DPH
 
Referencie na produkty
» Napíšte hodnotenie!
Kojenecke a dojcenske oblecenie E-shop www.suncity.sk Suncity rebríček
01.Kokosový cukor 1000g
02.Trstinová melasa Lyle's Black 454g
03.Kokosový cukor 500g
04.Brezový cukor - Xilitol 1000g
05.Brezový cukor - Xilitol 500g
06.BIO agave sirup 365g
07.Xukor - Eritritol 500g
08.BIORGANIK bio tapiokový sirup 365g
09.Brezový cukor - Xilitol PRÁŠKOVY 250g
10.Xukor - Eritritol 1000g