|
|
 |
Výber podža určenia |
|
 |
Cenník SUNCITY, s. r.o. |
|
 |
Info pre zákazníkov |
|
 |
PREČÍTAJTE SI... |
|
|
|
 |
Kamaráti o.z. - Barátok p.t. |
 |
|
|
|
|
|
|
Odporúčame |
 |
www.zdravie-sk.eu |
 |
|
Cukrovka, diabetes mellitus a kokosová diéta. |
|
 |
Ako pomáha vstrebávanie ivín kokosová diéta pri cukrovke?
Kokosový olej je povaovaný za hodnotnú a jedinečnú ivinu, čo znamená e má priaznivé účinky na vae zdravie. Po desiatky rokoch vedeckých výskumov nali odpoveď na tajomstvo kokosového oleja.
Kokosový olej má inú dĺku reazcov molekúl mastných kyselín. Vzhžadom na to, e stredne dlhé mastné kyseliny sú kratie a menie, telo ich rozkladá úplne inak. Preto stredne dlhé reazce molekúl mastných kyselín ktoré sú len v kokosovom oleji, ináč pôsobia na organizmus ako dlhé reazce mastných kyselín, ktoré sa nachádzajú skoro vo vetkých potravinách.
Vzhžadom na tieto vlastnosti kokosového oleja pri kokosovej diéte cukrovky na jeho vstrebávanie vae telo nepotrebuje enzýmy pankreasu, teda inzulín na trávenie kokosového oleja. Keď kokosový olej sa stáva súčasou vaej stravy pri diéte na cukrovku, zvyuje sa aj absorpcia minerálov, ako vápník, horčík, vitamínu B, vitamínov rozpustných v tukoch (napr. A, D, E a vitamín K a beta-karotén) a niektorých aminokyselín (napr. proteíny).
Výskum ukázal, e dôsledkom diéty s kokosovým olejom symptómy nedostatku vitamínu B úplne zmiznú. Kokosový olej napomáha vstrebávaniu vápnika, posilňuje kosti a zabráni vzniku artritídy. Diétny kokosový olej v sebe neobsahuje vetky tieto iviny ale kvôli jeho dobrým vlastnostiam dovolí telu ich prijíma z ostatnej potravy aj pri diéte s kokosovým olejom.
Stredne dlhé reazce mastných kyselín, z ktorých sa skladá kokosový olej vôbec nepotrebujú enzýmy na trávenie. Kokosový olej pri diéte na cukrovku vá organizmus odbremení. Vďaka tejto vlastnosti kokosový olej aj pri diéte pri ochoreniach na cukrovku alebo súvisiacich chorôb je vámu zdraviu vežmi prospený.
Ako kontrolova cukrovku chutne a jednoducho s kokosovou diétou?
Diabetes mellitus - cukrovka je skupinou metabolických ochorení, ktorých spoločnou charakteristikou je chronická hyperglykémia (zvýená hladina glukózy v krvi) spôsobená poruchou sekrécie alebo účinku hormónu inzulínu, prípadne ich kombináciou. Hormón inzulínu produkujú bunky pankreasu.
Vyskytujú sa dva hlavné typy cukrovky:
cukrovka - diabetes mellitus I. typu - závislý na inzulíne
cukrovka - diabetes mellitus II. typu - nezávislý na inzulíne
Cukrovka, diabetes mellitus I. typu je často zistený u v detstve, ale môe sa zisti aj v dospelosti. Je charakteristický detrukciou buniek, čo vedie k absolútnemu deficitu inzulínu.
Cukrovka, diabetes mellitus II. typu je charakteristický pre starích a vežmi často u obéznych žudí. Je charakteristický odolnosou buniek v tele voči inzulínu, čo potom vedie k poruche spracovania glukózy a jej nedostatku. Inzulín má často zvýenú hladinu.
źudia s ochorením na cukrovku musia stále dra diétu a radikálne musia zníi príjem vetkých tukov, vykrtnú z jedálnička stolové oleje ktoré obsahujú nenasýtené mastné kyseliny a obmedzi aj príjem tuky ivočísneho pôvodu, nakožko obsahujú nasýtené mastné kyseliny. Doterajia prax bola pri liečení cukrovky takáto, avak pre zdravé fungovanie žudského organizmu to nie je správne. Diéta musí by prospená pre celý žudský organizmus!
Úspená diéta cukrovky nie je moná bez zdravých tukov.
Mastné kyseliny ktoré sa v nich nachádzajú sú nápomocní pre zdravie a pri prevencii zdravia. Nedostatok tukov pri diéte na diabetes mellitus - cukrovke vyčerpá celý vá organizmus, často budete unavený, bez sily a oveža častejie budete chorý.
Beztuková diéta cukrovky dlhodobo nefunguje a ani nezlepí vá zdravotný stav. Najväčím vinníkom sú denno denne pouívané stolové oleje, ktoré aj pri diéte cukrovky pouívate na pečenie a ktoré obsahujú nenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny. Tuky obsahujúce nasýtené mastné kyseliny tie nie sú vhodné, lebo upchajú cievy, sú ako trávitežné a zvyujú aj riziko kardiovaskulárnych ochorení zvlá pri ochoreniach na cukrovku.
Presvedčivý dôkaz: Vzhžadom k tomu e kŕmenie zvierat, výroba rôznych kŕmnych zmesí je pokračujúcim výrobným procesom žudského potravinárskeho priemyslu, vôbec nie je zriedkavá cukrovka aj u domácich zvierat.
Je to celkom "normálne", veď jedia skoro to isté ako my žudia, len ete v horom stave. Take majú tie isté choroby ako my.
Zmerali hladinu cukru v krvi vye 10 000 vožne ijúcim zvieratám a predstavte si nenali ANI JEDNÉHO so zvýenou hladinou cukru v krvi. Je to dôkaz na pravdivé porekadlo - Tým bude čo zje! Treba to bra vežmi váne.
Prečo sú stolové oleje nezdravé pri diéte cukrovky?
Rastlinné oleje - slnečnicový a kukuručný olej
túdie dokázali, e keď polynenasýtené tuky sa zmieajú bunkami v bunkovej truktúre, zníi sa ich schopnos spája sa s inzulínom. To znamená, e majú schopnos prijíma menej glukózy. Nakožko v týchto rastlinných olejoch sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sa počas pečenia spália a vytvárajú sa karcinogénne látky, objavia sa aj látky ktoré sú pre zdravie vežmi kodlivé.
Tieto kodlivé látky sú dôvodom mnohých ochorení, ako napr. cukrovka, nedostatočná funkcia títnej žazy, obezita, rakovina, atď. Keď pouívate stolový olej, prijímate veža omega-6 mastných kyselín. Z omega-6 mastných kyselín sa vytvára prostagladin, ktorý spôsobuje vysoký krvný tlak a tak niet sa čo čudova, e kadý tretí človek trpí touto chorobou.
Prečo sú kodlivé nasýtené tuky?
Bravčová mas, husacia mas - obsahujú nasýtené mastné kyseliny a sú ako trávitežné, upchajú cievy a preto by sme sa mali vyhýba týmto produktom. Aké je rieenie?
Keď dôkladne spoznáte tuky obsahujúce zdravé mastné kyseliny a pravidelne ich budete aj pouíva, riziko ochorenia sa zníi sa minimun. Môete si tak zlepi vae zdravie, predchádza chorobám ako sú cukrovka, obezita a nedostatočné fungovanie títnej žazy, atď.
Naskytne sa otázka, čo pouíva na varenie a pečenie a ako správne pouíva stolové oleje. Existuje jeden tuk, ktorý kadý diabetik môe pouíva bez obavy. Je to kokosový olej, ktorý pomáha regulova hladinu cukru v krvi a tým sa zniujú aj príznaky tohto ochorenia.
Zmeňte vae zvyky vo varení nasledujúcim spôsobom:
Obmedzujte pouívanie stolového oleja, ktorý obsahuje vežké mnostvo omega-6 mastných kyselín. Pouívajte ho len na dusenie.
Na varenie a pečenie pouívajte kokosový olej, ktorý má stabilnú truktúru. V epidemiologických túdiách dokázali, e žudia ktorí pravidelne pouívajú kokosový olej sú odolnejí voči kardiovaskulárnym ochoreniam. Táto imunita nie je genetická, ale závisí od stravovania. Shorland a jeho kolegovia vo svojich túdiach dokázali, e u obyvatežov Polynézie ktorí vo vežkej miere pouívajú kokosový olej sa oveža menej vyskutujú choroby ako sú cukrovka, vysoký krvný tlak a artérioskleróza ako u Európanov.
Pouívajte za studena lisované oleje, hlavne na prípravu alátov.
Uívajte potravinové doplnky ktoré obsahujú omega3-6 mastné kyseliny. Najdôleitejou úlohou omega-3 esenciálnych mastných kyselín je, e sa z nich syntetizujú hormonálne látky, ktoré majú dôleitú úlohu pri regulácií cholesterolu, krvného tlaku, syntéze hormónov, ochrana, atď. Pre ete efektívnejí účinok omega3-6 mastných kyselín sa musia tieto látky naraz dosta do tela.
Obmedzte príjem cukru a nahraďte ho so steviou, ktorá neobsahuje kalórie.
Prečo kúpi a pouíva kokosový olej?
Kúpou kokosového oleja nekúpite len obyčajný tuk na varenie ako ste to robili doteraz, ale produkt ktorý je prírodný, moderný, uitočný a pomáha vám udriava vae zdravie a zdravie vaich blízkych. Dlhodobo to znamená, e pouívaním kokosového oleja môete predís chorobám, ktoré sú zapríčinené pouitím nedzravých stolových olejov. |
|
 |
|
|
|
Zobrazené ceny sú maloobchodné |
|
|
Ak sa Vám ná obchod páči, môete mu da bod:
|
 |
|
|
|
 |
Suncity rebríček |
|
|