Klíčky
Opisujeme vám malé zázraky- klíčiace zrnká. Ná organizmus sa kadodenne stretáva s jedovatými látkami, ktoré ho ničia, tieto látky sú neviditežné, ale nemilosrdné. Jedy a chemické látky, ktoré sa nachádzajú vo vzduchu, v potravinách, vo vode sú vežmi nebezpečné odpady. Tieto látky nás nájdu vade. Ná organizmus automaticky lieči vnútorné zmeny, ktoré spôsobujú nebezpečné látky. Keď sa nestravujeme vhodne, ná organizmus nie je schopný rýchlo neutralizova jedovaté látky. Usadzujú sa v nás a váne kodia námu imunitnému systému...
V prírode nájdeme ivé pramene, ktoré sú schopné rekontruova nau imunitnú sústavu. Okrem neutralizovania kodlivých látok, sú klíčky plnohodnotnou rastlinnou potravou, sú vežmi chutné, disponujú liečivými silami.
Hovoríme o potravinách prirodzene čerstvých a bez chemických látok. Pretoe vyklíčené semienka koncentračne obsahujú zlúčeniny veď sú pri vyrastaní rastliny a spotreba klíčkov má blahodarný vplyv na ná organizmus..
Keď vezmeme do ruky malinký klíček reďkovky, hoci to znie neuveritežne, obsahuje omnoho viac zlúčenín ako vyvinutá reďkovka. Keď na svoj sendvič dáme polievkovú lyicu klíčkov, dostane sa do náho tela viac zlúčením, ne pri spotrebe 20 a 30 vyvinutých reďkoviek.
Preto sú klíčky schopné lieči. Nie sú to lieky, nie sú to liečivé rastliny, ale je to rastlina, ktorá je schopná lieči. V skutočnosti sú plné viacerých vitamínov, enzýmov, minerálnych látok, ktoré sú potrebné, aby sa rastlina mohla vyvinú.
Obsahujú vetky ivé látky a enzýmy, preto sú to kompletné potraviny. Konzumovanie klíčkov je vhodné, lebo zvyuje schopnos transportu kyslíka červenými krvinkami. Klíčky obsahujú selén, čo je vežmi nezvyčajné v prírode.
Táto látka posilňuje nau imunitu pomocou vzniku antitelies.
Vedeli ste o klíčkach
Základom zdravého stravovania je zelená potrava, neustála klíčková kúra. Nie je to náhoda, pretoe klíčky na vychovanie rastliny potrebujú vežmi veža enzýmov.
Bio klíčky sú ivé potraviny, ich konzumovanie je vežmi dôleité, veď nae zdravie závisí od toho, či ná organizmus obsahuje dostatočné mnostvo enzýmov.
Keďe poväčine je nemoné zohna rastliny, ktoré boli pestované bio spôsobom, táto jednoduchá cesta, ktorá vedie k zdravému stravovaniu stojí za to aby sme sa s ňou aspoň zoznámili. Enzýmy sú komplexné katalyzátory, ktoré kontrolujú vetky chemické reakcie v naom organizme. Pri narodení v naom organizme nachádza dané mnostvo enzýmov a toto mnostvo by malo vydra a do konca náho ivota. Nesprávna ivotospráva, nesprávne stravovanie, choroby spotrebuje vežké mnostvo z nich a z toho vyplýva, e po čase sa rovnováha naruí a ná organizmus je v ohrození voči akým chorobám.
Klíčky sú vynikajúcim zdrojom vitamínov A, B- komplex, C-, D-, E-,G-, K-,U- a minerálnych látok ako sú: kalcium, magnézium, fosfor, chlór, draslík, sodík a kremík, tieto látky sú prítomné v prirodzenej forme a preto ich organizmus spotrebuje vežmi žahko.
Z malého semienka vyráa s obrovskou energiou nový ivot a obsahuje vetky potrebné látky, ktoré sú nevyhnutné, aby ná organizmus bol zdravý. V žudskom tele objavili tritisíc enzýmov. Počas jednej minúty sa jeden enzým zúčastňuje v tridsiatych iestich miliónoch chemických reakcií. Kadá jedna bunka produkuje enzýmy, ale je nutné vedie, e enzýmová výbava žudského tela nie je nekonečná.
Ak zohrievame jedlo, enzýmy zahynú a takto ná organizmus musí zvládnu trávenie sám. A takto sa časom zásoby organizmu v takej miere vyčerpajú, e nastane skoré starnutie.
Prevencia je najlepí liek, čo môeme dosiahnu posilnením organizmu, údrbou organizmu a vežmi je dôleité, aby sme chýbajúce komponenty dopĺňali.
Pri prevencii chorôb hrajú dôleitú rolu bioaktívne prirodzené antioxydanty, z ktorých vitamíny C- a E- a kartinoidy majú dôleitú úlohu.
Enzýmy semienok sa počas klíčenia rozmnoia, zmenia sa na krobový cukor, ich bielkoviny na aminokyseliny, tuky sa rozkladajú na mastné kyseliny. Obsah vitamínov C je dvadsasedem krát väčí, po dvojhodinovom klíčení sa obsah karotínov zväčuje o dvesto percent, obsah vitamínov B- o pädesiat percent a obsah vitamínov E- o stodvadsa percent.
Vo vyklíčenej penici a vo vyklíčených semienkach nachádzajúci sa dimetoxi, benzokinon a hydrokinon spolu s askorbínovým acidom majú vysoký účinok na slabí organizmus, pomáhajú mu v posilnení. Bioklíčky odstránia kvary z organizmu, obzvlá počas rekonvalescencie preukazujú svoje regeneračné vlastnosti.
Bioklíčky obsahujú o dvadsapä percent viac kalórií ne mäso, ale nepriberá sa z nich (hneď nám dodávajú energiu, lebo sú ivé ), neobsahujú tuk, cholesterol, hormóny a antibiotiká a sú sto percentne strávitežné.
V dokonalej kombinácii obsahujú latky, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé stravovanie.
Čo u dnes môeme urobi je vežmi jednoduché. Jes surové potraviny priamo tak, ako sa v prírode nachádzajú.
Mudrci vežkej civilizácie celé tisícročia verili v liečivé vlastnosti klíčkov. |
|