Odporúčaný recept na klíčky :
- 400 g tvarohu, 1 polievková lyica paradajkového pretlaku, 4 polievkové lyice pomieaných klíčkov, 1 strúčik lisovaného cesnaku, čerstvo mleté korenie, sož podža chuti, 2 polievkové lyice sezamového oleja, lístky alátu a paradajky na prílohu.
- Tvaroh pomieame s paradajkovým pretlakom, dobre to rozmieame a doloíme k tomu klíčky a korenie.
- Na koniec zalejeme so sezamovým olejom a ponúkame ho so alátovým lístkom a s paradajkami.
Zmieané klíčky:
- okrem klíčka oovice a klíčka penice obsahuje vetky klíčka ktoré sú v obrate
Odporúčaný recept:
- Dve álky klíčka penice, jednu álku klíčka slnečnice, tri jablká , jednu polievkovú lyicu citrónovej avy, dva pokrájané banány, pohár jogurtu a pohár hrozienok pomieame.
- Hneď sa dá konzumova.
Odporúčaný recept:
- celozrnný chlieb, syr Pannonia 200g, klíček lucerny 100g
- krajec chleba hrubo natrieme so syrom, postrúhame na to klíčky lucerny a podža chuti ochutíme s horčicou, cviklou alebo zrnkami slnečnice,kombinujene s mieanými klíčkami.
Odporúčaný recept:
- 2 suené slivky, 1 suená broskyňa, 1 jablko, 1 polievková lyica citrónovej avy, 1 polievková lyica klíčka penice, 1 polievková lyica klíčka čachre, 1 polievková lyica klíčka lucerny, 2-3 polievkové lyice smotany a orechov.
- Suené ovocie pokrájame, jablko postrúhame, orechy pokrájame na jemné kúsky. Komponenty pomieame a môeme ich hneď konzumova.
Odporúčaný recept:
- 300-400 g kapusty, 150 g mrkvy, 50-100 g klíček fazule, 1 vaječný ltok, 2 čajové lyičky citrónovej avy, 5 polievkových lyíc slnečnicového oleja, 2 polievkové lyice jogurtu, 1 čajová lyička horčice, tipka čerstvo mletého korenia, 3 polievkové lyice klíčka lucerny, pokrájaný petrlen
- Pomieame vaječný ltok, citrónovú avu, olej, jogurt a horčicu a ochutíme s korením
- Kapustu a mrkvu pokrájame a pomieame s ostatnými komponentmi.
- Troku to necháme postá.
Odporúčaný recept:
- 3 álky strúhanej mrkvy, 100g klíčka slnečnice, 1 strúhané jablko, 100 g klíčka penice, 2 polievkové lyice citrónovej avy.
Komponenty pomieame a hneď konzumujeme
Odporúčaný recept:
- 100-150g fazule, klíček lucerny a reďkovky, 100g alátu, 1 pomaranč, 1 pohár smotany, ava z ½ pomaranča, 1 čajová lyička horčice, 1 čajová lyička papriky, sož, 1 strúčik cesnaku, 50g orechov, cibuža na krájanie.
- Smotanu pomieame so avou pomaranča, s horčicou, s paprikou, so sožou a s cesnakom.
- Ostatné komponenty sekáme podža potreby a na koniec pomieame a chvížu necháme stá. |
|