Rozhovor o zdraví
Preklad audio CD
Kevin Brogan: Dobrý deň, vetkých vás vítam na naej dnenej prednáke. Moje meno je Kevin Brogan a som poctený a rád, e môem privíta medzi nami dvoch peciálnych hostí. Dovožte, aby som vám predstavil náho prvého významného hosa, Dr. Roberta Younga, vitajte Dr. Young.
Dr. Young: Ďakujem, Kevin.
Kevin Brogan: Dr. Young je biochemik, mikrobiológ a výskumný pracovník, ktorý väčinu svojho ivota zasvätil túdiu o tom, ako funguje nae telo na molekulárnej úrovni. Je takisto pionierom koloidnej technológie a autorom niekožkých kníh; najnovia z nich má názov The pH Miracle (Zázrak pH), pre ktorú sa chystá u piate vydanie a to v čase kratom ako jeden rok.
Dovožte mi dnes taktie privíta Stephanie McAnly. Stephanie je viceprezidentkou spoločnosti InnerLight, ktorá je výhradným výrobcom a predajcom produktov vyvinutých Dr. Youngom. Vitaj medzi nami, Stephanie.
Stephanie: Ďakujem, Kevin. Vdy sa vežmi teím, ak mám príleitos hovori s Dr. Youngom a nauči sa viac o Novej Biológii, hovori o úasných produktoch, ktoré on vynaiel.
Kevin: Ďakujem, e ste prili. Na začiatok by som rád vežmi stručne porozprával, ako som sa ja sem dostal. V oblasti zdravotníctva pracujem u 14 rokov a prvýkrát som počul o Dr. Youngovi na jednej prednáke začiatkom mája roku 2000. Ete v ten deň som si pozháňal nejaké kazety, ktoré doslova zmenili môj ivot a pritiahli moju pozornos na zdravie a výivu. A dovtedy som jedol to, o čom som si myslel, e patrí do kategórie zdravá strava. Zahrňovala vežké mnostvá ovocia a zvyok potravín predstavovala rovnováha medzi komplexnými uhžohydrátmi a bielkovinami, pričom zároveň som konzumoval čo najmenie mnostvo tukov. Hoci som navonok vyzeral dobre, skutočnos bola iná. Trápilo ma mnostvo problémov, tým hlavným bol nedostatok energie. Moja schopnos koncentrova sa a myslie jasne neboli práve najlepie. Okrem toho som zápasil s mnohými inými problémami, o ktorých dnes viem, e sú spôsobované plesňami. U za pár dní pouívania základných produktov InnerLightu, ktorými sú SuperGreens a Prime pH, som pocítil výrazný prísun energie a vitality. Hmla z mojej mysle sa vytratila a na jej miesto po prvý raz v mojom ivote nastúpil pokoj a jasnos myslenia. Začal som lepie spáva a po niekožkých týdňoch s týmito produktmi moja doslova desaročná závislos na sladkostiach pominula a bez akéhokožvek úsilia som si začal vybera prirodzené a lepie potraviny.
Filozofia Dr. Younga, známa ako Nová Biológia, je priama a jednoduchá cesta pribliovania sa ku zdraviu. Jednoducho povedané, Nová Biológia hovorí, e existuje len jedna choroba, jedno ochorenie, čo je prekyslenie tela spôsobené obráteným ivotným týlom, spôsobom jedenia a myslenia. Prekyslenie tela vedie k nadmernému rozmnoeniu sa mikroorganizmov. Jedy týchto mikroorganizmov spôsobujú symptómy toho, čo my a väčina lekárskej obce nazývame chorobou. Dr. Young takisto verí, e ak existuje len jedna choroba, potom existuje len jediná liečba a to nie je nič iné ako alkalizácia tela. Teraz by som rád odovzdal slovo Dr.Youngovi, aby vám vysvetlil svoje vedecké objavy. Dr. Young, mohol by si teraz predstavi žuďom, ktorí toto počúvajú, čo je to Nová Biológia?.
Young: Ďakujem. Posledných 15 rokov som sa venoval bunkovej mikrobiológii a skúmal som rôzne stavy buniek, v ktorých sa bunky nachádzajú, ako vznikajú a zanikajú. Takisto som skúmal vplyv potravín na bunku. Zaoberal som sa rozličnými stravovacími zvyklosami z celého sveta, zaoberal som sa rôznymi symptómami rôznych chorôb a priiel som na jedno základné tvrdenie, ktoré som nazval Nová Biológia.
Nová Biológia tvrdí, e existuje len jedna choroba, jediné ochorenie. Viem, e pre mnohých z vás môe by aké uveri, e môe existova len jedna choroba, jedno ochorenie. Ale ja som presvedčený, e to tak je. A táto jedna choroba, toto jediné ochorenie je prekyslenos tela, spôsobená zmenou ivotného týlu, jeho obrátením od základu v stravovaní a myslení. Táto prekyslenos prostredia v tele vedie k rozpadu buniek. Keď sa bunky začínajú rozpada, umonia tým v žudskom tele tvorbu mikroorganizmov, ktoré sa postupne čoraz viac premnoujú. A keď tieto mikroorganizmy začnú fermentova nau glukózu, nae proteíny, nae tuky, produkujú tie jedovaté látky, ktoré ja nazývam kyseliny. A práve tieto kyseliny spôsobujú symptómy, ktoré my nazývame chorobou.
Ak teda existuje len jedna choroba, jediné ochorenie, tak potom existuje len jeden liek. A tým liekom je vystúpenie z cyklu obráteného ivotného týlu, zmena stravovania, myslenia a okrem toho aj alkalizovanie a energizovanie naich tiel.
Pribline pred ôsmymi rokmi som napísal knihu One Sickness, One disease, One treatment (Jedna choroba, jedno ochorenie, jeden liek), kde som vyslovil teóriu o jednej chorobe, jednom lieku. Ak teda existuje len jedna choroba a jeden liek, potom nevyhnutne musí existova cyklus nerovnováhy a disharmónie. Tento cyklus má 4 tádiá:
Prvé tádium nerovnováhy cyklu je charakterizované fyzickým alebo emočným rozruením. Tým môu by nae mylienky, slová, skutky, alebo vonkajie vplyvy prostredia, hocičo od kyslých daďov začínajúc a po elektromagnetické vlnenie, po znečistené ivotné prostredie, CO/oxid uhožnatý/, naa strava, ktorá je príli kyslá, nadmerné mnostvo cukru v naej strave, ktoré je aktuálnou hlavnou výzvou pre Ameriku. Takisto si myslím , e negatívne emócie ako hnev môu prispie k rôznym fyzickým poruchám, dokonca aj keď len ako vedžajie vplyvy. Tieto poruchy spôsobujú rozpad buniek. A keď sa bunky začínajú rozpadáva, vytvárajú vedžají produkt- odpad, teda kyselinu, ktorá mení vnútorné prostredie, take nae vnútorné pH sa zniuje. Teda vplyvom rozpadu buniek sa zároveň zniuje úroveň a kvalita náho vnútorného prostredia. A bunky sa prispôsobujú bunkovému rozpadu v tomto morbídnom prostredí. Preto sa zdravé bunky stávajú chorými. Keď sa začnú zdravé bunky rozklada, sprievodným javom je vznik baktérií, kvasiniek, húb a plesní. Nae vnútorné prostredie sa takto ete viac znečisuje a zhoruje kvalitu ivota ostatných zdravých buniek, čo vedie k ďalím fyzickým poruchám . A tak sa dostávame do cyklu, ktorý ja nazývam zákerný cyklus, cyklus nerovnováhy.
Keď sme v tomto kyslom prostredí, v cykle nerovnováhy, začíname pozorova niektoré symptómy, ako nedostatok energie, únava, zlé trávenie, začíname nabera na váhe, čo je ochranný mechanizmus tela voči nadmernému prekysleniu jeho neutralizovaním. Nae myslenie sa stáva nejasným, prejavuje sa to napríklad úzkosou alebo depresiou. Rôzne bolesti sa viau k cyklickej nerovnováhe prostredia v tele. V podstate nemôete ma boles bez kyseliny a kyselinu bez bolesti. A samozrejme začíname sa cíti chorí a unavení. Kyseliny vplývajú na ná nervový systém, na nae svaly, ktoré slabnú a začínajú sa rozpada, mení sa farba naej pleti, prejavuje sa starnutie, vráskavenie pokoky. Ná mozog sa zahmlieva, myslenie je nejasné, nae orgány sa stávajú slabými, jednoducho sa cítime chorí a unavení.
Sú potraviny, ktoré poskytujú námu telu energiu a sú potraviny, ktoré ju neposkytujú. Preto som začal skúma potraviny, aby som zistil akú majú energickú hodnotu. Začal som zisova, aká energická je americká strava a priiel som s celkom novou stravou. Začal som s meraním typickej stravy a meral som ju v Hertzoch, resp. v megahertzoch. Pravdepodobne poznáte Hertze vďaka vaim počítačom, pretoe niektoré beia v megahertzoch, iné dokonca v gigahertzoch. To je frekvencia, pri ktorej počítače pracujú. Take to, čo som skúmal, bola vlastne vibračná frekvencia potravín. Zistil som, e frekvencia typickej stravy sa pohybuje od troch do pribline pädesiatich MHz. Zistil som tie, e frekvencia rakovinovej bunky sa pohybuje okolo 40MHz, take predpokladám, e smr sa začína na 50MHz. Odmeral som dokonca kuracie a unkové hamburgery, ktorých frekvencia sa pohybuje medzi troma a piatimi MHz. Odmeral som takisto aj zdravé žudské orgány, srdce, pečeň, mozog a zistil som, e zdravé orgány vibrujú na frekvencii 70MHz. Táto frekvencia bola mojím vrcholným ciežom. Začal som vyvíja produkty s podobnou frekvenciou. Odmeral som prísady, ktoré som dával do mojich výivových doplnkov, pričom 70MHz bola moja spodná hranica.. Objavil som technológiu, ktorú som pomenoval mikroionizácia. Mikroionizáciou prinavraciam potravinám energiu. Výsledkom mojich meraní je produkt nazvaný SuperGreens, pri ktorom sa mi podarilo udra integritu a dokonca zvýi vibračnú frekvenciu výhonkov bylín, klíčkov, zelených listov na hranicu 250MHz. Ak sa pozriete na SuperGreens, vimnite si, e malé čiastočky práku týchto rastlín sa na lyičke postavia, to je z dôvodu elektromagnetickej energie. Táto energia môe by meratežná. .
Teda ak jeme energizovanú potravinu, tým prispejeme energiou svojmu telu. Ale keď zjeme potravinu, ktorá nie je energizovaná, svojmu telu energiu odoberieme.
Existuje ete jeden spôsob merania potravín. Je moné mera nielen vibračnú frekvenciu a fotografova energiu, ale takisto mera pH. pH je skratka pre tzv. silu vodíka. Stupnica pH sa ráta od 1 do 14, pričom 7 je neutrálne, vetko pod 7 je kyslé a nad 7 zásadité, čie alkalické. Ako mikrobiológ som mal monos tudova krv pomocou jemných prístrojov. Podarilo sa mi odmera pH krvi v tisícinách a je to 7,365. Viem, e je to detailné, ale zároveň som presvedčený, e je to dôleité. Vezmite si napríklad nau teplotu tela. 36,2 Celzia. V prípade, e sa odliuje o čo len jeden bod na stupnici, ako sa cítime? Pre pocit choroby nám stačí aj 37Celzia. Aký vežký vplyv tak malej odchýlky. Ten istý jav môeme pozorova aj v krvi. Určil som, e krv sa udriava na vežmi jemnej a krehkej rovnováhe 7,365 pH, tak ako naa teplota tela na 36,2 C. Potom som začal mera pH potravín, ako je brokolica, penát. Začal som vyvíja produkty, ktoré by dokázali alkalizova a energizova telo, pretoe podža vzoru jedna choroba jeden liek, som si uvedomil, e budeme zdraví ak si udríme rovnováhu pH 7,365 v krvi. A keď sme do stravy zahrnuli kyslé jedlá ako hotdogy, pivo, kávu, bublinkové nápoje, začali sme námu telu dodáva potraviny, ktoré vytvárajú kyseliny zniujúce pH naej krvi a tkanív. No krv potrebuje by udriavaná na hodnote pH 7,365 a telo urobí čokožvek, aby uchránilo túto krehkú rovnováhu. A tak telo začne udriava zásaditos tým, e ju bude sahova zo svalov, kostí a bude sa zbavova kyselín prostredníctvom vylučovacích orgánov. Ak sa mu nepodarí kyseliny vylúči, uskladní ich v tkanivách. Takto telo prechádza vyrovnávacím procesom.
Sú potraviny, ktoré námu telu pomáhajú udra si zásadité prostredie a naopak, sú potraviny, ktoré prispievajú k jeho kyslosti. Sú potraviny a výivové doplnky ako SuperGreens a Prime pH, ktoré pomáhajú zásaditosti náho tela. Ak sa tým prvým budeme vyhýba, čaká nás vysokokvalitný ivot.
Pouívam jedno jednoduché prirovnanie, ktoré, podža môjho názoru, sumarizuje celú túto ideológiu, celú mylienku jednej choroby, jedného lieku. Predstavte si, e máte gužaté sklenené akvárium s malou zlatou rybkou. Čo by ste urobili, ak by vaa rybka ochorela? Začali by ste oetrova rybku, alebo by ste vymenili vodu? Odpoveď je jednoduchá. Ak je rybka chorá, jednoducho vymeníme vodu. Naa rybka je metaforou pre žudskú bunku a voda, ktorá rybku obklopuje, je nae vnútorné prostredie, vetky telesné tekutiny, ktoré predstavujú väčinu náho tela. 70% náho tela tvorí voda, 30% je hmota. Zamerajme sa na kontext, na prostredie, na tekutiny obklopujúce bunku, to je hlavný problém bunky. Keď je bunka chorá a unavená, je to len a len kvôli prostrediu. Presne ako so zlatou rybkou. Ak je rybka chorá, neliečte rybku, vymeňte vodu.
A keď začnete alkalizova a energizova vae telo s výrobkami spoločnosti InnerLight, keď začnete pi SuperGreens s Prime pH, znovu získate kontrolu nad vaím vnútrom.
Mám ďalie prirovnanie. Teraz k domu. K Domu Zdravia. V kadom dome máte základy a väčina domov má, samozrejme, základné kamene. V naom Dome Zdravia máme tyri základné kamene, tyri základné produkty, ktoré tvoria Základný balíček. Tieto tyri základné produkty sú základmi náho Domu Zdravia a som presvedčený, e toto sú produkty, ktoré by sme mali uíva celý ná ivot. Sú to výrobky, ktoré pomáhajú energizova a alkalizova nae telá.
Vytvoril som produkt SuperGreens, ktorý má 49 organicky vypestovaných prísad, medzi ktoré patria organicky vypestované byliny a obilniny ako peničné klíčky, jačmenné klíčky, ovsené klíčky, takisto aj listy a organicky vypestovaná zelenina, napríklad brokolica, penát či zeler. Vetky tieto prísady sa nachádzajú v koncentrovanej forme kvôli princípom biochémie. Koncentrácia SuperGreens je 20 ku 1, čo znamená, e na výrobu jedného kilogramu práku SuperGreens potrebujeme dvadsa kilogramov bylín, listov a zeleniny. SuperGreens sa vyrába pomocou nízko-tepelnej dehydratácie, aby sa uchovala integrita a energia prísad.
Druhým základným kameňom je Prime pH. Je to úasný alkalizátor a energizátor. Dôvod, prečo to hovorím, je ukrytý v jeho zloení. Obsahuje dva atómy vožného kyslíka a jeden atóm chlóru, ktorý nesie ete jeden elektrón navye. Samozrejme, ak chceme alkalizova nae telá, musíme zvýi nau elektrónovú aktivitu a to práve tým, e námu telu dodáme viac elektrónov. Elektróny sú priahované k svojim opozitám, protónom. Vetko, čo je kyslé, je protónové a naopak, vetko čo je zásadité, je elektrónové. Take ak zvýime elektrónovú aktivitu v naej strave a ivotnom týle, pomôeme si tým zneutralizova kyseliny, resp. protóny a tým si zabezpeči integritu naich vnútorných tekutín, ktorá udriava vnútornú celistvos bunky.
Kevin: Mali by sme pouíva tieto dva produkty spolu?
Young: Určite, pouívajte tieto dva produkty dokopy. Vezmite jeden liter vody a doň nasypte jednu kávovú lyičku práku SuperGreens spolu so estnástimi kvapkami Prime pH, aby ste pomohli zvýi pH, resp. zásaditos SuperGreens. Prime pH samotné má pH pribline 10,5. Na stupnici pH je to vzrast zo 7 na 10, čo v skutočnosti predstavuje výrobok s niekožko tisíckrát násobne silnejou zásadou oproti čistej pitnej vode.
Kevin: A aké sú ďalie dva základné produkty, ktoré si spomínal pred chvížou?
Young: Ďalím základným produktom je SuperSoySprouts. Sú to klíčky sójových fazuliek, mladé výhonky, kompletne biogenetické. Ak je niečo biogenetické, znamená to, e môete jeho ivot prenies do váho ivota. Koncentrácia SuperSoySprouts je 27 k 1, čo znamená, e potrebujeme 27 kilogramov klíčkov na výrobu 1 kilogramu SuperSoySprouts. A je to skutočne lahodné! Len 3 a 4 kávové lyičky denne a dokonca si budete túto dennú rutinu vychutnáva.
Cukor. Máte problémy s cukrom? Zistil som, e ak ste hypo- alebo hyperglykemickí a ak konzumujete jednu kávovú lyičku SuperSoySprouts zmieanú s jedným litrom SuperGreens, vae problémy jednoducho zmiznú. Pocítite návrat prívalu energie.
Takisto sme zaznamenali úspechy s diabetikmi a prediabetikmi, ktorí uívali SuperSoySprouts.
Ďalia fantastická vec na SuperSoySprouts je, e jedna kávová lyička tohto produktu je zo 41% tvorená proteínmi. SuperSoySprouts je bohatý na vitamíny, minerály, prírodné zlúčeniny (napr. estrogén), teda látky, ktoré pomáhajú predchádza symptómom ványch ochorení a chorôb.
S výrobkom SuperSoySprouts zaznamenávame obrovské úspechy a žudia ho jednoducho milujú.
Po troch základných kameňoch Domu Zdravia; prvým je SuperGreens, druhým je Prime pH a tretím je SuperSoySprouts; sa dostávame ku tvrtému základnému výrobku. Tým je BioLight. Obsahuje ionizovaný negatívne nabitý ión kremíka, negatívne nabitý ión striebra a takisto obsahuje koenzým NAD alebo NADP. Je to koenzým Q1, alebo ko-faktor. Pravdepodobne ste u počuli o koenzýme Q10. No Q1 je začiatok cyklu energie, nie jeho koniec. A ak tento koenzým nie je prítomný pri metabolickom spracovaní cukru, cukor neprodukuje energiu, ale kyselinu mliečnu. Vetci dobre poznáme, čo kyselina mliečna spôsobuje. Keď sa nahromadí, cítime boles. Pamätáte si ete tú analógiu? Kyselina rovná sa boles a boles rovná sa kyselina. A BioLight pouívame na to, aby sa cukor vrátil do cyklu energie. A my ako výsledok pocítime viac energie. Je to výrobok energie. Obsahuje tie striebro, ktoré napomáha procesu liečenia a ozdravovania a pomáha udriava zásadité prostredie. Ďalej obsahuje kremík, čo je prvok v spojení s kyslíkom nevyhnutný pre tvorbu vápnika. A vápnik pomáha budova nae kosti. Určite dobre viete, čo sa stane, ak uívate kremík. Spevnejú vám nechty, zuby. Je to jednoducho základný prvok, ktorý som začlenil do BioLight-u, a tak sa toto trio stáva silným produktom prospeným pre stravu a ivotný týl kadého človeka.
To ma privádza k cyklu rovnováhy. Ak existuje cyklus nerovnováhy, potom musí existova aj cyklus rovnováhy. Princíp protikladov. Ako teplo a chlad, vojna a mier, súaenie a spolupráca, tak pri cykle nerovnováhy musí by aj cyklus rovnováhy. Toto sú dva nové modely pre choroby a ochorenia nachádzajúce sa v cykle nerovnováhy a pre zdravie, ktoré nájdeme v cykle rovnováhy.
Prvým tádiom alebo stupňom cyklu rovnováhy je očista. Je to proces, ktorý sa začína superhydratáciou, ktorá trvá pribline 7 a 14 dní. Samozrejme, ak chcete, ak si to uívate a ak máte úspechy, môete naďalej pokračova v tomto tádiu. Počas týchto 7-10 dní sa hydratujete najmenej 3-4 litrami vody so SuperGreens a Prime pH.
Potom nasleduje druhé tádium. Preberáte kontrolu. Výstup zo zabehaného stereotypu negatívnych a ruiacich vplyvov. Eliminujete vetky kyslé potraviny a svojmu telu dodávate základné prvky, zhrnuté v názve, ktorý ja volám Princíp WOMAN (woman - ena).
W predstavuje po anglicky water, resp. alkalized water, po slovensky alkalizovaná voda. O predstavuje oxygén, čie kyslík. Vožnú molekulu kyslíka získate zo SuperGreens, ale aj z akejkožvek vody, do ktorej pridáte Prime pH. Teda, ak chcete, môete Prime pH prida do SuperGreens, ale ak chcete čistú vodu, pridajte Prime pH do čistej vody. Vožný kyslík je súčasou Prime pH a je nevyhnutný pre okysličovanie buniek. M predstavuje minerály. Aké minerály teda? Jednoznačne alkalické minerály. Pre toto existuje výrobok nazvaný MegaVitamín, z ktorého získate niektoré potrebné prvky. Písmeno A predstavuje alkalizujúci a energizujúci ivotný týl. Naa výiva; po anglicky nutrition, čo je aj posledné písmeno N, by mala by zameraná na zásadité druhy potravín.
Postupne, ako pokračujeme v tomto cykle, začneme pozorova určité zmeny. Znaky zdravia, no pripomínam ete raz, toto nie je záleitos jedného dňa, je to proces. Je to ako tréning. Trénujete pre zdravie. Cvičíte kadý deň. Nie kadý deň sa nevyhnutne musíte cíti perfektne, ale kadý deň cvičenia vás posúva dopredu a vy sa zlepujete. Tréning, cvičenie, cyklus rovnováhy, princíp WOMAN, potravinové doplnky, správna strava, toto vetko vás dovedie ku symptómom ako energia a vitalita namiesto únavy a choroby. Čisté a jasné oči, jasná mysež a sila sústredi sa. Začíname chudnú. Prečo? Lebo nae telo u jednoducho nepotrebuje vydriava vetok tuk, aby malo kde odloi kyseliny. Celá nadváha sa z ničoho nič začne rozpúa.
Stephanie: Dr. Young, pamätám sa, keď som vás počula rozpráva prvýkrát, bolo to vežmi pútavé a mňa napadla jedna otázka. Týka sa tento program aj mňa? Viem toti, e mám predispozíciu pre srdcové ochorenia, môj otec zomrel vo veku 55 rokov, môj starý otec umrel ako 52-ročný a tety a strýkovia umreli ete pred dosiahnutím pädesiatky. Takisto obezita je ná rodinný problém. Ako, prosím vás, odpovedáte na otázky týkajúce sa zdravotnej anamnézy rodiny?
Young: Rodinná história je v prvom rade odrazom rodinného ivotného týlu. Môe existova aj predispozícia pre niektoré choroby, ktorá je geneticky daná, no aj to je stále súčasou ivotného týlu.
Zistili sme jednu vec. Volám to Spúače ivotného týlu. Prirovnávam to k jednej hlúpej hre, volá sa Ruská ruleta. V Ruskej rulete vezmete pitož a do nej dáte jeden náboj. Zatočíte zásobníkom, priloíte pitož ku svojej hlave a potiahnete kohútikom. Náboj v naom prípade predstavuje gény. A kohútik pitole je ná ivotný týl. A keď máte, dajme tomu, genetickú predispozíciu pre cukrovku alebo srdcové ochorenia, ktoré sa týkajú aj vaej rodiny, či dokonca pre rakovinu prsníka, a ak poahujete kohútik váho ivotného týlu prekyslovaním váho tela, potom sa vae symptómy prejavia.
Či u musíme konfrontova vysoký krvný tlak, vysoký obsah cholesterolu, obezitu, rakovinu, cukrovku typu 1 alebo 2, sú to choroby, ktoré získame práve kvôli naej vožbe ivotného týlu, kvôli tomu, e poahujeme kohútik pitole. Ak ho prestaneme poahova a presunieme ná ivotný týl do cyklu rovnováhy, výsledkom bude zdravie a nie symptómy chorôb.
Kevin: Z tvojich predchádzajúcich prednáok som pochopil, e kyseliny sa vlastne usádzajú na najslabích častiach tela. Čie ak máme genetickú predispozíciu pre nejakú chorobu, kyseliny sa usadia práve na tom najslabom mieste, je to tak?
Young: Presne tak, nazývam tieto miesta mŕtve zóny. Je to proces, počas ktorého sa kyseliny hromadia a nakoniec sa usadia na najslabích miestach náho tela. My to pocítime ako chorobu alebo nejakú boles. Môeme to ale zmeni. Nie vak liečením pecifickej choroby so zameraním sa na jedno miesto, ale k námu telu zaujmeme holistický, komplexný, celkový prístup. Nepozerajme na telo ako na jednotlivé časti, ale ako na celok. Začnime sa stara o nae vnútorné tekutiny, ktoré predstavujú 70% náho tela. Začnime ich alkalizova a tým ovplyvníme kadú jednu bunku náho tela.
Stephanie: Dr. Young, počas naich ciest, keď propagujeme tieto výrobky a výsledky výskumu, asi najčastejie počúvam veci typu Boe, toto naozaj znie úasne, ale môj manel sa nikdy nevzdá svojho stejku. Ja nedokáem presta pi kávu. Pre mňa osobne bola najväčou výzvou moja dcéra, vysokokoláčka, ktorá sa fast foodového jedla jednoducho nevzdá. Vetci dobre vieme, e táto zmena je vežmi náročná. Zmeni typické americké stravovacie návyky alebo prístup človeka k jeho ivotnému týlu je skoro nemoné. Ako sa teda staviate k žuďom, keď vám povedia, e jednoducho nemôu zmeni to, čo jedia?
Young: Ďakujem, Stephanie. Viac ako ktokožvek iný, s kým som pracoval, si mi práve ty pomohla toto pochopi. A myslím si, e tvoja vlastná skúsenos s bublinkovými nápojmi...
Stephanie: Áno, povedala som ti, e som pila 8 a 12 diétnych kol /cola/ denne asi 20 rokov.
Young: Mám taký dojem, e som ti nikdy nepovedal, aby si prestala...
Stephanie: Nie, určite nie. A nemyslím si, e by som to niekedy mohla urobi.
Young: V skutočnosti, keď začnete dáva svojmu telu svetlo, energiu, zásaditos a elektróny, vetko sa začne meni. Stephanie, ty si sa nemusela vzda svojich sladených bublinkových nápojov?
Stephanie: Nie, oni sa vzdali mňa. A o túto skúsenos som sa s tebou podelila. U som po nich viac netúila.
Young: To hej, stále si to pamätám. Take vetci tí, ktorí máte stravu kyslejiu vďaka hovädzine, bravčovine, hydine, deň potrebujete zakonči pivom a zača kávou, vajíčkami a slaninkou, nezúfajte. Nemusíte sa týchto vecí vzda, aj keď odporúčal by som vám to, ale začnite alkalizova vae telo tým, e začnete uíva základné produkty. Začnite tento proces, to je to jediné rozhodnutie, ktoré musíte urobi. Keď sa začnete alkalizova, zistíte, e tieto potraviny, jedlá, zlozvyky, ktorých ste sa chceli zbavi, dokonca aj fajčenie, sa vzdajú vás a nie vy sa musíte vzdáva ich.
Stephanie: Dr. Young, čo môeme získa, ak budeme pravidelne kadý deň pi SuperGreens, ale nezmeníme svoje stravovacie návyky ?
Young: Zlepenie zdravia a vitality pribline o 60 a 80%. Ale buďte pripravení, lebo skôr či neskôr stratíte chu na tieto druhy jedál a nápojov, na tento druh ivotného týlu. Mono, e sa vzdáte niektorých priatežov, kto vie? (haha...)
Stephanie: Take tak či tak aj napriek sebe samému skončia pri zmene svojich stravovacích návykov?
Young: Aj napriek sebe samému.
Stephanie: Ale podža toho, čo hovorí, u len ten fakt, e uívajú aspoň tento produkt, majú o 60 a 80% väčiu ancu, e sa u nich neprejavia symptómy ványch chorôb.
Young: Boli tu žudia, ktorí nezmenili svoje stravovacie návyky. Napríklad jeden s cukrovkou typu 2. Začal uíva SuperGreens s Prime pH, SuperSoySprouts a BioLight a normalizoval svoju hodnotu cukru v krvi za menej ako 72 hodín.
Stephanie: Viem, e hovorí pravdu, lebo z celej krajiny nám žudia posielajú svoje príbehy, o ktoré sa chcú s nami podeli.
Young: peciálne napríklad pri cukrovke typu 1 alebo 2 je badatežný vplyv týchto zmien na ivot človeka, ale stačí si len uvedomi, e diabetes nie je choroba, ale symptóm nadmerného prekyslenia. Prostredníctvom alkalizácie a energizácie sa ivotný týl mení, stravovacie návyky sa menia. S produktmi InneLight si výrazne zlepujeme zdravie a vyrovnávame úroveň cukru v krvi.
Kevin: Chcel by som sa s vami podeli o moju vlastnú skúsenos. Vae stravovacie návyky sa naozaj zmenia. Môem to sám potvrdi. Pred troma rokmi, keď som začínal s týmito produktmi, bol som človekom, ktorý dôrazne vyhlásil, e určite nebude meni svoje stravovacie návyky. Nevzdal by som sa svojho bravčového, svojho kuriatka, svojej síce zriedkavej álky kávy, svojho kyslého jedla vôbec. Ale postupom času som si uvedomil a stačilo na to len niekožko týdňov, e sa asi niečo zmenilo. Mal som obrovskú chu na alát, ja, ktorý som nikdy predtým nejedol zeler a teraz tu bola obrovská chu práve na ten alát, chu dosta do seba vetko to dobré jedlo. Ako som spomínal sladkosti, ktoré som jedával na dennej báze, tak pre ne som úplne stratil chu. Veci, ktoré som jedával normálne vo vežkých mnostvách, napríklad zmrzlina, sa zrazu stala pre mňa a príli sladká a ja som si sotva dal pár lyičiek. Jednoducho to postupne vymizlo.
Myslím, e je veža žudí tam vonku, ktorí budú potrebova pochopi, e stačí len zača svoj prvý alkalizačný proces a ich telo sa samo prepne a začne poadova viac zásaditých jedál ako v mojom prípade.
Stephanie: Pravdou je, e takéto príbehy počúvame vade, kam sa nae správy dostanú. Take to určite nie je izolované len v tejto miestnosti.
Young: Jedna z úasných vecí, je jemná sladkastá chu zelenej potravy. Je viditežná, keď sa alkalizujete a energizujete. Potom sa skúste vráti k niečomu, čo je silne sladené a vaa reakcia bude: Páni, toto je otrasne sladké!
Kevin: Spomínam si, e keď som začínal so SuperGreens, prvých pár dní mi chutili vežmi horko. Teraz, keď u mám viac informácií, viem, e to bolo preto, lebo som bol vo vežmi kyslom stave. Preto mi SuperGreens a zelené potraviny chutili horko. Ale stačilo len tých pár prvých dní, keď som sa stával stále viac a viac zásaditým, zmenila sa aj chu SuperGreens na sladiu a dnes majú pre mňa sladkú chu.
Stephanie: Vlastne si začal ma chu na zeleninu namiesto tých predchádzajúcich potravín.
Kevin: Presne tak.
Young: Toto je vežmi dôleité. Najmä pre rodičov s demi, ktoré odmietajú jes zeleninu. V podstate jedia vetko, čo je kyslé a na tanieri nechávajú alát, brokolicu alebo akúkožvek prílohu. Pritom je také dôleité, aby súčasou stravy dieaa bola zelenina. Pretoe zelenina obsahuje základné prvky potrebné pre budovanie žudských buniek. U detí sme zistili, e keď sa postupne začínajú alkalizova, nielen ich strava sa mení na zásaditejiu, ale aj ich schopnos koncentrova sa zlepuje, schopnos sústredi sa, ich duevná rovnováha je na lepej úrovni. Dosiahli sme úasný vplyv na vysoký krvný tlak a hyperaktivitu. Nie preto, lebo liečime tieto symptómy, ale preto, lebo meníme vnútorné prostredie dieaa prostredníctvom procesu alkalizácie a energizácie. Čie ak ako rodič postupne zavádzate do stravy svojho dieaa zeleninu a produkty InnerLight, uvidíte dobré zmeny v prospech váho dieaa.
Stephanie: Dr. Young, pre naich poslucháčov by mohlo by zaujímavé dotknú sa aj témy detoxikácie. Pretoe ako sa nae telo zbavuje kyselín, potom nevyhnutne musí prebehnú aj nejaká detoxikácia a nejaké symptómy, ktoré to potvrdia.
Young: Najdôleitejia vec, ktorú si tu treba zapamäta, je postupne. Musíte by ohžaduplný na svoje telo. Nechcite sa detoxikova príli rýchlo. Niektoré zo symptómov môu by napríklad aj hnačka, zvracanie, vyráky. Chcem tým poveda, e toto sú extrémy. Takisto sa u vás môu prejavi symptómy chrípky, ale vetko toto sa dá zvládnu, ak budete detoxikova postupne. Ak začnete cíti, e niektorý z týchto symptómov sa začína prejavova, podža mojich zistení vám odporúčam, dajte si liter SuperGreens a začnite viac pi. Nepite menej, pite viac a odplavte tie toxíny z váho tela preč. Takto tým prejdete oveža rýchlejie. Určite je lepie, ak pijete menej a častejie, ako ak pijete viac a len občas. Tým posilníte vau schopnos absorbova vodu. Voláme to Superabsorbcia vody počas celého dňa. Ako som u spomínal, optimum je pi 1 liter na 20 kilogramov, take pre 70 80 kilového mua alebo enu to predstavuje minimálne 4 litre denne. Väčina žudí má akosti s pitím vežkého mnostva čohokožvek. Ale zistíte, e keď začnete tento proces s jedným litrom a budete pokračova s dvoma litrami a tak ďalej, vaa túba a potreba hydratova sa bude stále zvyova a zistíte, ako vežmi dehydrovaní ste vlastne boli. Vaa pokoka sa zmení, vae oči sa zmenia, vá krvný obeh sa zmení. Keď sa začne SuperHydratova, zistíte, e vae zdravie sa očividne a zjavne začalo zlepova. Ale pripomínam ete raz, buďte ohžaduplní a citliví voči vámu telu. Buďte rozumní a robte veci postupne. Takisto vám odporúčam jes namiesto troch vežkých jedál denne es meních, jedzte častejie, to vám takisto môe pomôc.
Stephanie: Myslí tým pomoc v procese detoxikácie?
Young: Áno, presne tak.
Stephanie: Dr. Young, v dnenej dobe sa objavuje veža výrobkov, ktoré prináajú zelenú stravu. Mohol by si nám poveda, ako sa tieto výrobky líia od ostatných?
Young: Je tu niekožko výrazných rozdielov. Prvý rozdiel je v tom, e nekombinujem nič, čo by mohlo kompromitova elektrónovú zásaditú energiu jednej alebo druhej veci. Nenájdete tu iadne riasy, iadne probiotiká alebo nič také, čo sa nazýva zdravé baktérie alebo zdravá flóra. iadne huby, plesne. Nenájdete iadnu prísadu, ktorá sa nachádza pod zemou, iadne korene. Vetko, čo pouívam sú bylinky a obilniny, listy, dokonca nepouívam ani stonky. Koncentrácia je 20 k 1, teda treba 20 kilogramov materiálu na výrobu 1 kilogramu výsledného produktu. Pouívam nízko-tepelnú dehydratáciu na spracovanie, aby som uchoval integritu, ktorú ja nazývam ivotná sila alebo potenciál ZETA. ivotná sila bylín a obilnín, ivotná sila zeleniny či výhonkov, klíčkov a listov je tam preto, aby ste si mohli zobra ich ivot do váho ivota. Toto sa nazýva Biogeneticita. Udriavaním biogeneticity a integrity výrobku predchádzame zniovaniu jeho zásaditosti.
Koncentrácia výrobku je dôleitá. Udranie energie a ivotnej sily výrobku je dôleité. A potom je tu proces ionizácie. Ním sa výrobky doslova nanovo nabíjajú a vracia sa im ivot. Niečo podobné, ako keď dáte baterky do nabíjačky a zapojíte do elektrickej siete. Musíme tieto výrobky nabi a vráti ich spä do ivota. Preto, keď otvoríte nádobku so SuperGreens, práok vyzerá ako zmagnetizovaný. Zmagnetizovaný, lebo bol predtým iónovo nabíjaný.
Stephanie: Jednotlivé čiastočky vlastne stoja na koncoch.
Kevin: Je to statická elektrina.
Young: Áno, presne tak, statická elektrina. Pretoe sú elektrónovo nabité, budú sa priahova k protónom. Ak chytíte naberačku, pocítite ako elektrónovo nabitý je práok SuperGreens. Doslova stojí na pičkách. Pretoe umelá hmota má pozitívny náboj a SuperGreens má negatívny elektrický náboj, práok a nádobka sa priahujú a vy môete vidie statickú elektrinu.
Kevin: Niečo ako elezné piliny a magnet.
Young a Stephanie: Presne tak.
Kevin: Dr. Young, rád by som sa vás opýtal jednu otázku. Často ma žudia oslovia: Chápem, e toto mierite na cukrovku typu 2 a túto čas prednáky venujete zas vysokému krvnému tlaku. Ale potom prídu za mnou a spýtajú sa: A čo táto choroba? Bol by som vežmi rád, keby ste sa k tomu vyjadrili vy, pretoe to, čo hžadám, je jednoduchá a jasná odpoveď.
Young: Pravdepodobne ste u počuli, e vetky cesty vedú do Ríma. (Mhm) Nu, vetky cesty vedú do Domu Zdravia, do cyklu rovnováhy, k základným produktom. Odhliadnuc od symptómov, ktoré vás trápia, program je doslova stále ten istý. Opakujem, symptómy sú len prejavom kyselín, ktoré sa usadili na najslabích miestach náho tela. Tieto nae slabosti môeme prekona práve alkalizáciou a energizáciou náho tela. Návratom do Domu Zdravia. Vetky cesty vedú do Domu Zdravia.
Kevin: Čie, nezáleí na chorobe, či u je to rakovina, cukrovka, alebo srdcové choroby. Ak jednoducho žudia začnú napráva svoje telo tým, e ho vrátia do stavu rovnováhy prostredníctvom alkalizácie a energizácie, ich telo začne fungova tak, ako má a začne sa lieči.
Young: Presne tak. Telo má vrodenú schopnos samoliečenia, ak mu poskytneme správne prostredie. Ak chcete vodu z žadu, musíte žad vytiahnu z jeho prostredia. Vytiahnete ho z mrazničky a hádajte, čo sa stane? Mení sa. Nie preto, e ste oetrili žad, ale preto, lebo ste zmenili jeho prostredie. Ak chcete paru z vody, musíte zmeni prostredie. Zvýite teplotu a tým zmeníte vodu na vodnú paru. Tri rôzne formy H2O, ktoré súvisia s prostredím. Čie ak nechcete istý symptóm, ktorý sa prejavuje, nezaoberajte sa symptómom, ale zmeňte kontext, prostredie. Presne, ako keby ste vybrali žad z mrazničky, roztopí sa. Ten istý proces sa odohráva, aj keď zmeníme nae vnútorné prostredie superhydratáciou prostredníctvom procesu alkalizácie a energizácie.
Stephanie: Tento proces sa týka nielen ochorení, ale aj dlhodobých problémov ako je vysoký krvný tlak či vysoký obsah cholesterolu.
Young: Určite, pretoe vysoký krvný tlak je prejavom tela, ktoré si vytvára tuky, aby ivilo kyseliny uskladnené na stenách artérií. Toto núti srdce viac pracova a tým sa zvyuje aj krvný tlak. Tieto kyseliny odstránime z tela, keď pôjdeme do Domu Zdravia, keď budeme zachováva spomínané princípy, prejdeme tádiami očisty a kontroly a poskytneme telu potrebné iviny pre cyklus rovnováhy. Do Domu Zdravia sa doslova dostaneme prostredníctvom náho ivotného týlu a stravovacích návykov, ktoré doplníme produktmi InnerLightu. Vtedy sa veci začnú roztápa. Ako v metafore, kde sa žad mení na vodu a voda na paru. Sú toti len prejavmi svojho prostredia. Take cholesterol zníime, ak zníime kyslos. Ak chceme nízky obsah cholesterolu, nezameriame sa na cholesterol. Zmeníme nae vnútorné prostredie zvýením zásaditosti, zníením kyslosti a cholesterol sa normalizuje. Je to vežmi jednoduchý proces. A funguje.
Stephanie: A čo vonkajie prejavy ako sú ekzémy, vyráky, akné?
Young: Musíme si pamäta, e naa koa je naou treou obličkou. To, čo sa deje vnútri, sa vežakrát prejaví navonok. Preto má veža žudí na koi biele, červené alebo hnedé fžaky. U ste videli, ako sa mení banán? Keď začne rozklada? Keď prechádza cyklom nerovnováhy? Musí tam ale by nejaké fyzické rozruenie. Čo je tým fyzickým rozruením? Zber. Keď ste banán odtrhli, hmota, vetky bunky, ktoré tvoria ten banán sa začali meni zvnútra navonok. A banán sa začína meni. Bunky sa začínajú meni. Na povrchu upky banána sú kyseliny, ktoré sú prejavom týchto buniek. My to vnímame ako hnedé, hnedočierne fžaky na banáne. U žudí sú to farebné fžaky na pokoke, na rukách.
To isté platí pre vyráky. Vyráka je prejavom tela, ktoré sa snaí zbavi sa kyselín prostredníctvom koe, tretej obličky, pretoe sa ich nemohlo zbavi prostredníctvom normálneho vylučovacieho systému. A je vdy lepie zbavi sa kyselín cez tkanivá a ma vyráku, ako dajme tomu, zničenú pečeň vplyvom naruenej integrity.
Stephanie: Ďakujem. Posunieme túto debatu o krok dopredu k téme psychiky, k psychickým problémom ako napríklad depresia, úzkos, problémom, ktoré sú vežmi časté v dnenej Amerike.
Young: Som presvedčený, e ak nám záleí na naom duevnom zdraví, musíme v prvom rade zača s naím fyzickým zdravím. Je aké zača pracova s naou psychikou, ak nie sme fyzicky v rovnováhe a v harmónii. Čie, napríklad v stave depresie, keď jeme rôzne kyslé jedlá, zmrzlinu, sladkosti, čokoládové tyčinky, bublinkové sladené nápoje, je vežmi aké prekona túto depresiu, ak ijeme kyslý ivot a podporujeme ho. Často hovorievam, e človek depresiu nedostáva, on si ju sám vyrobí. Keď začneme na základoch náho duevného zdravia, čím je naa fyziológia tela, spôsob, ako nae telo funguje, keď sa začneme cíti lepie, začneme aj lepie myslie. A keď začneme lepie myslie, začneme robi veci lepie. Fyzikálna čas ovplyvňuje čas emočnú. Fyziológia ovplyvňuje psychológiu. Samozrejme, psychika môe ovplyvňova fyzickú čas. Je dôleité, aby sa z nás stali optimisticky zmýžajúce bytosti. Niekedy to môe by vežmi aké, kadý má v ivote veža prekáok, s ktorými sa musí popasova. Ak vak chceme by zdraví, plní vitality a energie, musíme zvládnu aj túto čas.
Stephanie: Ako viceprezident spoločnosti InnerLight je pre mňa nevýslovnou radosou monos írenia línie produktov, ktorá umoňuje kadému, bez ohžadu na vek, pohlavie, zamestnanie, zdravotný stav, prevzia kontrolu nad svojím zdravím a kvalitou svojho ivota. Táto práca je vežmi naplňujúca a teraz môem hovori za celý vedúci tím spoločnosti a vetkých distribútorov po celom svete.
Kevin: Chcel by som sa poďakova vám obom, Stephanie a Dr. Youngovi, e ste si nali čas, aby ste mohli prís a podeli sa o túto úasnú správu. Môem poveda za seba a doslova aj za státisíce ďalích žudí z celých Spojených tátov, ktorí začali alkalizova a energizova svoje telá, tieto produkty fungujú! Ďakujem obom, e ste prili.
Stephanie: Vežmi rada som tu prila, Kevin. Ďakujem.
Young: Ďakujem, Kevin.
Kevin: Pre tých z vás, ktorí ste si toto vypočuli, naozaj vám odporúčam sa skontaktova s osobou, ktorá sa s vami podelila o tieto informácie, zistite si, ako sa môete dosta k týmto produktom a urobte svoj ivot lepím. Ďakujem vežmi pekne a ete nás môete poču na ďalej nahrávke súboru Rozhovor o zdraví.
Ďalie informácie nájdete na stránke www.kutikzdravia.sk |
|