Vedeli ste?
Základom zdravého stravovania je zelená potrava, neustála klíčková kúra. Nie je to náhoda preto e klíčky na vychovanie rastliny potrebujú vežmi veža enzýmov.
Bio klíčky sú ivé potraviny, ich konzumovanie je vežmi dôleité , veď nae zdravie závisí od toho e či ná organizmus obsahuje dostatočné mnostvo enzýmov.
Keďe poväčine je nemoné zohna rastliny ktoré boli pestované bio spôsobom táto jednoduchá cesta ktorá vedie k zdravému stravovaniu stojí za to aby sme sa s ňou aspoň zoznámili. Enzýmy sú komplexný katalyzátory, ktoré kontrolujú vetky chemické reakcie v naom organizme. Pri narodení v naom organizme sa nachádza dané mnostvo enzýmov, a toto mnostvo by malo vydra a do konca náho ivota. Nesprávna ivotospráva, nesprávne stravovanie a choroby spotrebujú vežké mnostvo z nich a z toho vyplýva, e po čase sa rovnováha naruí a ná organizmus je v ohrození voči akým chorobám.
Klíčky sú vynikajúcim zdrojom vitamínov A, B- komplex, C-, D-, E-,G-, K-,U- a minerálnych látok ako sú: kalcium, magnézium, fosfor, chlór, draslík, sodík a kremík, tieto látky sú prítomné v prirodzenej forme a preto ich organizmus spotrebuje vežmi žahko.
Z malého semienka sa vyráa s obrovskou energiou nový ivot a obsahuje vetky potrebné látky ktoré sú nevyhnutné aby ná organizmus bol zdravý. V žudskom tele objavili tritisíc enzýmov. Počas jednej minúty jeden enzým sa zúčastňuje v tridsiatych iestich miliónov chemických reakcií. Kadá jedna bunka produkuje enzýmy ale musí vedie, e enzýmová výbava tvojho tela nie je nekonečná..
Ak zohrievame jedlo enzýmy tým zahynú, a takto ná organizmus samo musí zvládnu trávenie. A takto sa časom zásoby vyčerpajú z organizmu do takej miery, e nastane skoré starnutie.
Prevencia je najlepí liek, čo môeme dosiahnu posilnením organizmu, údrbou organizmu a vežmi je dôleité aby sme chýbajúce komponenty dopĺňali.
Pri prevencií chorôb hrajú dôleitú rolu bioaktívne prirodzené antioxydanty z ktorých vitamíny C- a E- a kartinoidy majú dôleitú úlohu.
Enzýmy semienok počas klíčenia sa rozmnoia, zmenia sa na krobový cukor, ich bielkoviny na aminokyseliny, tuky sa rozkladajú na mastné kyseliny. Obsah vitamínov C- je dvadsasedem krát väčia, po dvojhodinovom klíčení obsah karotínov sa zväčuje o dvesto percent, obsah vitamínov B- o pädesiat percent a obsah vitamínov E- o stodvadsa percent.
Vo vyklíčenej penice a vo vyklíčených semienkach nachádzajúci sa dimetoxi, benzokinon a hydrokinon spolu s askorbínovým acidom majú vysoký účinok na slabí organizmus, pomáhajú mu v poslinení. Bioklíčky odstránia kvary z organizmu, obzvlát´ počas rekonvalescencie vynaloia svoje regeneračné vlastnosti.
Bioklíčky obsahujú o dvadsapä percent viac kalórií ne mäso, ale nepriberá sa od nich ( hneď nám dodávajú energiu lebo sú ivé jedlá ), lebo neobsahujú tuk, cholesterol, hormóny a antibiotiká a sú sto percentne tráviace.
V dokonalej kombinácií obsahujú latky ktoré sú nevyhnutné pre zdravé stravovanie.
Čo u dnes môeme urobi je vežmi jednoduché. Jest´ surové potraviny priamo tak ako sa v prírode nachádzajú.
Mudrci vežkej civilizácie celé tisícročia verili v liečivých vlastnostiach klíčkov. |
|